Pro média

Základní informace

Fulbrightova komise je mezivládní organizace specializující se na vzdělávací výměny mezi Českou republikou a USA.

Naše témata

Zde jsou témata, kterými se zabýváme a ke kterým můžeme poskytnout expertní informace:

• Vládní stipendia do USA (Fulbrightův program)
  • Možnosti studia v USA pro české studenty
  • Přijímací řízení na americké vysoké školy
  • Americké přijímací a jazykové zkoušky (TOEFL, SAT, ACT, GRE, GMAT)
  • Financování studia v USA
  • Čeští studenti v USA
  • Americký vzdělávací systém a instituce
  • Akreditace amerických vysokých škol
  • Spolupráce českých a amerických vysokých škol
  • Možnosti studia amerických studentů v ČR
  • Američtí studenti v ČR

Tiskový kontakt

Zástupci médií se mohou se svými dotazy obracet na

Andrea Semancová

Úspěch českých učitelů v programu TEA!

Čtyři středoškolští učitelé vycestují na šest týdnů do USA na školení o posilování mediální gramotnosti. V tříkolovém výběrovém řízení uspěli učitelé angličtiny a umění z Gymnázia Dobruška, Střední průmyslové školy Trutnov, Gymnázia Tišnov a z Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické Ústí nad Labem.

Rozlučka pro americké stipendisty

S koncem akademického roku končí i pobyt vetšiny našich amerických stipendistů. Na rozlučku 8.června v Anežském klášteře a posléze na lodi přišlo 30 ETAs, kteří asistují ve výuce angličtiny na středních školách, vědci a studenti. Bylo nás přes padesát. Stay in touch!

Předojezdová orientace českých stipendistů

Přes třicet českých stipendistů, kteří odjíždějí v roce 2019/20 do USA, se 17.května zúčastnilo v Americkém centru předodjezdového setkání. Vedle administrativních záležitostí měli možnost probrat praktické záležitosti s našimi čerstvými alumni, kterých se letos účastnilo nebývalé množství. Teď již administrujeme vízové žádosti a máváme !